Agility

Agility är en fartfylld hundsport som kom till Sverige 1984 från England. 1987 blev sporten officiell i Sverige och är idag en av Sveriges största hundsporter.
Själva ordet agility betyder vighet och snabbhet och det är precis vad agility handlar om. Hunden ska springa en bana på så kort tid som möjligt med så lite fel som möjligt. En agilitybana består av 15-20 hinder där hindrena alltid står olika placerade.
Förutom att det ska gå fort ska alla hinder tas på rätt sätt och i rätt ordning, därför måste föraren springa med hunden och visa vägen. Verkar det svårt? Det är inte lätt, men jag kan garantera att både du och din hund kommer att ha väldigt roligt på agilityplanen. Det roliga med sporten är att alla friska hundar över 18 månader får delta på tävlingar. Renrasig eller blandras, stor eller liten, alla får vara med.
Agility är en modern, publikroande tävlingsform. Det går fort mellan slalompinnar, på vippbrädor, genom tunnlar och över hinder. Oftast är hunden lika förtjust som publiken och förhoppningsvis hinner även föraren med i de snabba vändningarna.